Так Просто!
  1. Так просто
  2. » »
  3. Молитва про поповнення розуму - Так Просто!

Молитви перед іконою Богородиці «Додавання розуму»

В кінці літа, а саме 28 серпня, напередодні Дня знань, церква і всі православні люди вшановують пам'ять ікони Божої Матері «Збільшення розуму». Про це образі знають усі школярі та студенти, а також батьки дітей з затримкою психічного та мовного розвитку. Адже саме після молитов перед цією іконою не раз траплялися чудеса.

« Пресвята Богородице, врозуми мого сина. Допоможи знайти роботу! » « Врозуми мою дочку, Пресвята Богородице. Вимолив у Господа прощення її гріхів, пішли гідного нареченого! » « Допоможи моїм дітям оволодіти всіма необхідними знаннями, пішли їм бажання вчитися! » — саме такі прохання можна почути перед цією іконою.

Молитва про поповнення розуму © Depositphotos

Ікона Божої Матері «Збільшення розуму» написана в досить рідкісному стилі, виконана вона у вигляді картини. На ній Божа матір з немовлям у вінцях на головах і одягнені в далматик, тільки вінці на головах святих царських, а далматик червоного кольору, прикрашений квітами і хрестами.

Унікальність цієї ікони в тому, що вона написана православним ченцем , який був одержимий безумством, отриманим на ниві пошуку істини. У моменти просвітління до нього була Богородиця, і тільки в ці моменти він писав ікону. Після її написання інок повністю зцілився від своєї недуги, а ікона прослыла чудотворної!

Молитва про поповнення розуму

Молитва про поповнення розуму

В даний час ця ікона зберігається в церкві під містом Ярославлем. До неї стікається величезна кількість паломників зі всього світла, щоб Свята Матір Божа напоумити їх на богоугодні справи, а також вилікувала їх від розумових недуг.

Чудеса від ікони Божої Матері «Збільшення розуму» тривають досі. Чимало людей стало відповідальніше ставитися до своїх вчинків, своїх справах, свого життя. Діти, постійно моляться Діві Марії, зображеної на цій іконі, починають набагато виваженіше думати, перш ніж зробити той чи інший вчинок.

Молитва про поповнення розуму

Ця ікона допомагає у повчанні людей, які сумніваються у важливому питанні, дарує допомогу в навчанні, наставляє заблукалі душі на шлях істинний. Вона надає допомогу людям, які страждають душевними захворюваннями, допомога при відставання в розумовому розвитку, на поповнення життєвої мудрості.

Ікона «Додавання розуму» допомагає в першу чергу переосмислити прожиті роки і знайти нові можливості. Очищає серце і душу і допомагає налаштуватися на нові звершення!

Молитва про поповнення розуму © Depositphotos

Сьогодні редакція «Так Просто!» підготувала для тебе, дорогий читачу, 4 молитви образу ікони Божої Матері «Збільшення розуму» .

Молитва перша

« Про Пресвята Діво! Ти — Наречена Бога Батька і Матір Божественнаго Його Сина Ісуса Христа! Ти — Цариця Ангелів і порятунок людей, обличительница грішників і наказательница богоотступников. Помилуй і нас, що тяжко згрішили, і не здійснили заповідей Божих, які порушили обітниці хрещення і обітниці чернецтва і багато інших, які обіцяли виконувати.

Коли Дух Святий відступив від царя Саула, тоді страх і зневіру напали на нього і темрява відчаю і безрадісне стан душі мучили його. Тепер і ми за гріхи наші всі втратили благодаті Духа Святого. Розум осуетился марнотою думок, забуття про Бога затьмарило душі наша, і тепер тіснять серце усякого роду печалі, скорботи, хвороби, ненависть, зло, ворожнеча, помста, зловтіха, та інші гріхи.

І, не маючи радості і втіхи, кличемо до Тебе, Мати Бога нашого Ісуса Христа, та умолиши Сина Твого прости нам усі наші гріхи і послати до нас Духа Утішителя, як послав Він Його на апостолів, так втішені і освічені Їм воспоим Тобі подячну пісню: радуйся, Пресвята Богородице, до спасіння додала нам розуму. Амінь ».

Молитва про поповнення розуму

Молитва друга

« Царице моя Преблагая, Надеждо моя пресвята, приятелище гнаним і дивним заступниці, бідуючих допомогу і озлобляемых покриві, зриши мою напасти, зриши мою скорботу; звідусіль спокусою одержимий єсмь, а заступающаго нема. Ти убт Сама помози ми яко немощну, окорми ма яко дивна, настави яко заблуждша, уврачуй і спаси яко безнадійна.

Не імами иныя допомоги, не імами иныя надії, хіба Тобі, Владичице, Ти нам помози, на Тебе надіємось і Тобою хвалимось, Твої бо раби його-ми, та не постыдимся. Під Твою милість прибігаємо, Богородице Діво, молінь наших не презри у скорботах, але від бід визволи нас, Єдина чиста і благословенна. Амінь ».

Молитва про поповнення розуму © Depositphotos

Молитва третя

« Богородице Пречиста, Будинку, який ство Собі Премудрість Божа, дарів духовних Подательнице, від світу до премирным розум наш яка зводить до пізнання розуму приводить! Прийми молебний спів від нас, недостойних рабів Твоїх, з вірою і розчуленням покланяющихся перед пречистим образом Твоїм. Умоли Сина Твого і Бога нашого, нехай дарує властем нашим мудрість і силу, судиям правду і нелицеприятие, пастирем мудрість духовну, ревнощі і чування про душах наших, наставником смиренність, чадом послух, всім нам дух розуму і благочестя, дух смирення і лагідності, дух чистоти і правди.

І нині, Всепетая, Вселюбимая наша Мати, подай нам розуму додаток, умири, з'єднай у ворожнечі і поділі сущия і поклади їм соуз любве нерозв'язний, всіх заблуждших від нерозумності до світла істини Христові зверни, страху Божому, стриманості та працьовитості настави, слово премудрості і душеполезное знання просить даруй, осені нас вічною радістю, Херувимів светлейши і Серафимів честнейши суща.

Ми ж, славна справи і многоразумную премудрість Божу в світі і житті нашої видяще, устранимся земныя суєти і зайвих життєвих турбот, і розум, серце наше на Небеса збудуємо, яко да Твоїм заступництвом і помощию славу, хвалу, подяку й поклін за вся в Тройці славимому Богу і всіх Творцеві возсылаем, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь ».

Молитва про поповнення розуму © Depositphotos

Четверта Молитва

« Премудрості Наставниці і сенсу Подательнице, немудрих Вразумительнице і жебраків Заступительнице, Мати Христа Бога нашого, утверди, врозуми серце моє, Владичице, і розуму прибави, до Христа молящи старанно. Ти даждь мі слово, рождшая Отче Слово, имаши бо відвагу просити Сина Свого про нас. Амінь ».

Молитва про поповнення розуму © Depositphotos

Молитва про поповнення розуму

Молитву ти можеш прослухати цього відео.

Рада редакції

Часто ми звертаємося до Господа зі своїми проблемами і труднощами, просячи його визволити нас від цього і дарувати щось хороше натомість. Вважається, що Господь чує всі наші слова і думки але чи варто звертати до нього всі свої прохання?

Пропоную тобі дізнатися, про що насправді потрібно просити у своїх молитвах. Розповідає і пояснює протоієрей Андрій Ткачов .

Молитва про поповнення розуму © Depositphotos

Loading...

Залиш свій коментар

  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent
Молитва про поповнення розуму
поділитися на facebook
наступна стаття »