Так Просто!
  1. Так просто
  2. » »
  3. Молитва учня - Так Просто!

Молитва перед початком навчального року

Наближається 1 вересня. Батьків школярів охопила масова істерія: вони стали нервовими і неспокійними. Згадують, все куплено, перерозподіляють сімейний бюджет у відповідності з появою гуртками, сподіваються, що чергове батьківські збори обійдеться дешевше, ніж у минулому році, моляться, щоб Бог дарував дітям терпіння в навчанні бажання вчитися і працьовитість.

Молитва учня © Depositphotos

Молитва учня

Свята Біблія говорить нам про користь навчання: «Злидні та сором отвергающему вчення; а хто дотримується повчання, буде в честі ». Тому, крім зошитів і шкільної форми, діти мають потребу в духовному повчанні. І якщо батьки віруючі, перед початком нового навчального року вони разом зі своїми дітьми обов'язково відвідають урочисте богослужіння в храмі .

Церковний молебень в кінці літа — це особливий чин, у якому моляться просять допомоги у вченні . Діти різного віку зі своїми батьками, бабусі, дідусі та вчителі приходять у храм, щоб причаститися Святих Христових Таїн і попросити у Господа, Діви Марії і угодників Божих благословень на новий навчальний рік .

Молитва учня

Але не кожен віруючий має можливість відвідати святе місце саме в той день, коли призначено дата особливого богослужіння. Святі отці кажуть, що не варто сумувати з цього приводу і думати про погане. Потрібно зробити те, що завжди рятує людину в скрутній ситуації — помолитися. В будь-якому місці, у будь-який час. І попросити у Бога напоумлення для свого дитя.

«У мене немає сумнівів, що молебень допомагає. Адже це можливість молодої людини звернутися до Творця, тому що богослужіння проводять не в школах і на спортивних ділянках, а в Божих храмах, — говорить настоятель Михайло Вейго, — і всяка молитва, спрямована до Бога, допомагає. Людина перестає лінуватися, менше хворіє, отримує дар послуху ».

Молитва учня © Depositphotos

Молитва перед початком навчання заспокоює, додає сил, бадьорості духу та віри в хороший результат. І якщо склалося так, що ні ти, ні твої діти не зможуть відвідати церковну службу, попросіть дитину прочитати святі слова дому. А при першій же можливості підіть у храм на сповідь і причастя .

Дуже бажано, щоб біля робочого місця школяра або студента було зображення святого угодника Божого , який допомагає в навчанні, і текст молитви до цього святого. Це може бути образ Богоматері «Додавання розуму» , Сергій Радонезький, святі Кирило і Мефодій, великомучениця Тетяна Римська святий праведний Іоанн Кронштадтський. У важкій ситуації молитва заспокоїть і додасть сил.

Молитва учня

Молитва перед навчанням

«Преблагий Господи, ниспосли нам благодать Духа Твого Святого, дарствующаго сенс і укрепляющаго душевныя наші сили, щоб, слухаючи викладеного нам вченню, зросли ми Тобі, нашому Творцеві, на славу, батьком ж нашим на втіху, Церкві і батьківщині на користь» .

«Премилосердный Господь! пошли нам благодать Духа Твого Святого, що дає тямущість і зміцнює наші душевні сили, щоб, слухаючи з увагою викладається нам науку, ми виросли Тобі, нашому Творцеві, на славу, батькам ж нашим на втіху, Церкві і батьківщині на користь» .

Молитва учня

Молитва перед початком навчання

«Господи Боже, і Творцеві наш, образом Своїм нас, людей, що прикрасив, обраних Твоїх навчив Закону Твого, так що внимающие йому дивуються, дітям таємниці премудрости відкрив, Соломона, і всім тим, хто шукає її дарував — відкрий серця, розум й уста рабів Твоїх цих (імена), щоб пізнати силу Закону Твого й успішно пізнати викладається їм корисне вчення для слави Пресвятого Імені Твого, для користі й розподілу Святої Твоєї Церкви й розуміння благої і досконалої волі Твоєї» .

«Визволи їх від усяких підступів ворожих, збережи їх у вірі Христовій і чистоті під час життя їх, — так будуть міцні розумом і виконанням заповідей Твоїх і так навчені, прославлять Пресвяте Ім'я Твоє, і будуть спадкоємцями Царства Твого, бо Ти, Боже, міцний милістю і благий силою і Тобі належить всяка слава, честь і поклоніння, Отцю і Сину і Святому Духу, завжди, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь» .

Молитва учня

Молитва учня

Буває і так, що діти ні в яку не хочуть вчитися. Чи важко дається навчання, і дитина раз у раз потрапляє в неприємні ситуації. В такому випадку не варто влаштовувати скандал і карати недолугого учня. По-перше, постарайся поговорити, з'ясувати причину ситуації, що склалася і знайти спільне рішення. А щоб напоумити учня як можна частіше проси допомоги у Всевишнього.

Молитва про отрока неудобоучащемся (погано учневі)

«Господи Ісусе Христе Боже наш, вселивыйся в серця двунадесятих апостолів нелицемірно, благодаттю Всесвятаго Духу, сошедшаго у вигляді вогненних мову, і цих устне отверзый, і начаша глаголаті іншими мови: Сам Господи Ісусе Христе Боже наш, ниспосли Того Духа Твого Святого на отроча се (ім'я): і насади під ушеса серця його Священні Писання, як рука Твоя пречиста на скрижалех начерта законоположнику Мойсеєві, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь» .

Loading...

Залиш свій коментар

  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent
Молитва учня
поділитися на facebook
наступна стаття »